АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕКОРДЕН БРОЙ УЧЕНИЦИ СА ИЗКЛЮЧЕНИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗА УПОТРЕБА И ПРОДАЖБА НА НАРКОТИЦИ

Наркотици
30.04.2019 / 14:51

Във Великобритания рекорден брой ученици са били изключени от училище за употреба и продажба на забранени наркотични вещества.

Според данни, съобщени от Скай нюз, 7 720 деца са били изключени от училища в Англия през учебната 2016-2017 година. Това означава средно по 40 ученици на ден или 15 процентно увеличение с предходната година.

Употребата на наркотици и алкохол в британските училища, които са еквивалент на българските гимназии, отбелязва увеличение с 57 процента за последните пет години. Оказва се също, че това е най-често срещаната причина за изключване на ученици. Все повече ученици използват нови синтетични наркотици с често фатални последици.

Авторите на проучването заявиха, че са необходими спешни мерки в британската образователна система за справяне с проблемите, свързани с наркотици при подрастващото поколение. Особено тревожна е тенденцията на по-голям достъп на тийнейджърите за покупка на наркотици чрез социалните медии, както и включването на ученици в банди за пласиране на наркотици от големите градове в провинцията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев