АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗНОБОЙ В САЩ СЛЕД ДОКЛАДА НА МЪЛЪР

Доналд Тръмп
22.04.2019 / 09:37

Американските законодатели обмислят следващите си стъпки след оповестяване доклада от разследването за руска намеса в изборите за президент през 2016 година. Разследването посочи действия на президента Доналд Тръмп, които потенциално могат да бъдат разглеждани като възпрепятстване на правосъдието.

Малко след излизането на доклада участващите в надпреварата за номинацията за президент на демократите сенатор Елизабет Уорън и Хулиан Кастро намериха достатъчно причини да поискат импийчмънт. Това извади наяве вътрешнопартийни разногласия, които демократите се надяват да изгладят през следващите няколко седмици.

В телевизионно интервю председателят на комисията по разузнаване в Камарата на представителите Адам Шиф поясни, че по време на предстоящи разговори задачата на законодателите ще бъде да решат какво е най-добро за страната. В същото време председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси препоръча съпартийците й да се придържат към планираните други разследвания спрямо Тръмп и да изчакат преди започване процедура по импийчмънт. Колегата й Джеролд Надлър - председател на Правната комисия в Камарата на представителите заяви, че към момента основна задача е запознаване с цялата информация. Надлър заяви още, че ако някои от твърденията в доклада се докажат, те могат да се превърнат в отправна точка за импийчмънт.

Самият Тръмп, след като изрази задоволство от разследването и обяви, че то го е оневинило, продължава с опитите си да дискредитира документа. През уикенда той описа разследването като “поръчково убийство”.

Оповестеният миналата седмица доклад от разследването на Робърт Мълър предполага, че руски агенти са се намесили в изборите за Белия Дом през 2016, но не откри доказателства хора от кампанията на Тръмп да са си сътрудничили с тях.

По въпроса за възпрепятстване на правосъдието, обаче не бе посочено конкретно заключение.

Голяма част от доклада е с редакции. От Правната комисия към Камарата на представителите поискаха оповестяване на нередактирана версия, като дадоха срок на министъра на правосъдието до 1 май.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев