АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВАЛЕРИ ЖАБЛЯНОВ: СПЕКУЛАЦИИТЕ ЗА ИМОТА МИ СА ОПИТ ЗА ДИСКРЕДИТАЦИЯ

Валери Жаблянов
11.04.2019 / 21:44

"През последната седмица множество медии публикуваха репортажи и информация за мой семеен имот, която е тенденциозна и манипулативна, с цел дискредитацията ми и тази на БСП, с оглед предстоящите избори за Европейски парламент". Това заяви депутатът от "БСП за България" Валери Жаблянов пред журналисти. Той добави, че в интерес на истината, която по думите му винаги е първата жертва на предизборната кампания, трябва да изложи някои факти.

Жаблянов каза, че имотът – вила, предмет на репортажите, е построен от него и семейството му, а строежът е започнал през октомври 2011 г. Депутатът посочи, че строежът е върху семеен парцел - 800 кв. м, придобит през 2002 година.

"Към 2013 г., годината, в която през месец май съм избран за депутат от 42-то Народно събрание и подавам имотна декларация, вилата е в процес на строеж и няма как да бъде декларирана. След приключване на строежа, имотът е обявен в годишната ми декларация от 2014 г.", добави той.

Жаблянов бе категоричен, че се противопоставя на опитите чрез спекулативно подбрани и откровено лъжливи информации да бъде въвлечен в скандалите, на които сме свидетели през последната седмица. Той заяви, че основен повод за разразилата се клеветническа кампания са предстоящите избори за Европейски парламент.

"Причина за днешното състояние на политическия живот са натрупаните през годините недоверие и неразбиране между управляващи и българските граждани”, коментира още Валери Жаблянов. Той добави, че спазването на закона е дълг на всеки български гражданин, независимо от неговото служебно положение. "Дълг на народните представители, министрите, президента и министър председателя е със своето поведение и изказвания да вдъхват доверие на българските граждани, да укрепват законовия ред и доверието в институциите", заяви още Валери Жаблянов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев