АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ НЕСЪГЛАСНИ С ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ОТ МС ЗАПЛАТИ, ПРОТЕСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ

 Медицински сестри излязоха на протест в София и в други градове
10.04.2019 / 15:59

Медицинските сестри настояват стартовата заплата за всички медицински специалисти да е равна на две минимални работни заплати или 1120 лева. Те не са съгласни да се достигне само размерът по Колективен трудов договор от 950 лева, както посочва правителството, по повод отпуснатите 50 милиона лева за увеличение на заплатите им. Това коментира пред "Хоризонт" Мая Илиева, организатор на протеста на медицинските сестри в социалните мрежи:

"На всичкото отгоре се говори за медицински специалисти, главно, които са в болници, което не значи, че това ще обхване всички здравни специалисти. Има специалисти, които работят в детско-училищно здравеопазване, в домове за медико-социални грижи, в старчески домове, ДКЦ и в затвори, да не говорим, че на много места вече тази основна заплата е достигната - 950 лв. Там няма да има никакво увеличение. Затова ние държим на нашето искане от две минимални работни заплати за професията "здравен специалист" - рехабилитатори и фелдшерите, въобще не знам дали ще отидат само за заплати, както предишните 30 милиона - отпуснати".

"До националния протест на 15 май в столицата ще се организират протести по места", добави Илиева:

"Протести ще бъдат организирани, тъй като в много от градовете също така имаше натиск и ние обещахме заедно с г-жа Мая Манолова, че ще обикаляме градовете, където наистина е упражнен натиск върху хората да не протестират".

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев