АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕЙЗИ ОПРОВЕРГА БОРИСОВ: НЕ СЪМ ПОДАВАЛ ОСТАВКА КАТО КМЕТ, НАПУСКАМ САМО ГЕРБ

Панайот Рейзи
09.04.2019 / 16:34

Панайот Рейзи заяви днес, че не е подавал оставка като кмет на Созопол, както обяви пресцентърът на ГЕРБ, но потвърди, че напуска партията. „Не съм подавал оставка като кмет на Созопол“, каза Рейзи пред Радио Бургас.

По-рано днес, в 11.26 часа, пресцентърът на ГЕРБ официално съобщи, че Панайот Рейзи подава оставка като кмет на Созопол и като член на ГЕРБ. Рейзи съобщил решението си в присъствието на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и на заместник-председателя на партията Димитър Николов.

"Освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ. Това свое решение той аргументира с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него. Панайот Рейзи посочи, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона", се посочваше в съобщението на ГЕРБ

Рейзи е подал оставка като председател на общинската структура на ГЕРБ и член на партията, но не и като кмет, уточни и говорителката на кметството Петя Димитрова.

В понеделник Спецсъдът отстрани от длъжност Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева. Според прокуратурата те са източили около 2 млн. лева от общинския бюджет.

"Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, но не и като кмет. Няма как да подам като кмет на този етап! Подал съм си оставката от партията. По този начин се различавам от партията. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол, а за кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство", коментира пред Радио-Бургас Рейзи.

"Оставка като кмет може да подаде само пред общинската избирателна комисия, след като се ситуира, но няма да го прави. Той не е само кмет на ГЕРБ, а и на останалите граждани - избран е с над 67%", каза и пиарката му, цитирана от "24 часа".

Кметът на Бургас Димитър Николов потвърди, че кметът е подал оставка като общински лидер и член на ГЕРБ в Созопол, но отказа да коментира новината дали е сдал поста.

"Мен ме интересува това, което касае партията", лаконичен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Източник: Епицентър. бг, Дир. бг

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев