АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ЗАМИНАВА ЗА ПОСЕЩЕНИЯ В ЛИВАН И В КАТАР

Президентът Румен Радев
09.04.2019 / 08:13

Президентът Румен Радев ще бъде на посещения в Ливан и в Катар, от 9 до 12 април, съобщиха от пресскертариата на държавния глава.

На 9 и 10 април българският държавен глава ще бъде в Бейрут по покана на своя ливански колега Мишел Аун. Възможностите за увеличаване на стокообмена между България и Ливан, задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в областта на инфраструктурата, енергетиката, земеделието, образованието, туризма, както и справянето с миграционния натиск ще бъдат сред темите на разговорите по време на визитата.

На 9 април Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония в президентския дворец. Президентите Радев и Аун ще проведат среща "на четири очи", след което ще се състоят пленарни разговори между водените от тях делегации. Двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция. В Бейрут държавният глава Румен Радев ще открие Ливанско-български бизнес форум. Президентът ще се срещне и с българи, които живеят в Ливан, и с ливански граждани, които са учили у нас. Предвидени са срещи с министър-председателя на Ливан Саад Харири и с председателя на Камарата на депутатите Набих Бери.

На 10 април, в Бейрут, държавният глава ще поднесе венец пред Мемориала на мъчениците, където ливанската общественост почита своите герои от борбите за независимост.

По покана на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, от 10 до 12 април, българският президент Румен Радев ще бъде на официално посещение в Катар. Сред темите на разговорите в Доха ще са съвместни проекти във високотехнологични сектори, задълбочаване на партньорството между България и Катар в сферата на енергетиката, иновациите, инфраструктурата, земеделието, увеличаване на инвестициите в български индустриални зони.

На 11 април президентът Румен Радев ще бъде посрещнат в Доха с официална церемония от емира шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. Предвидени са среща "на четири очи", както и разговори между двете официални делегации.

Президентът Радев ще открие Катарско-български бизнес форум и ще се срещне с представители на българската общност в Катар.

Държавният глава ще разговаря с министър-председателя и министър на вътрешните работи на шейх Абдула бин Насер бин Халифа Ал Тани. В рамките на посещението президентът Радев ще се запознае с дейността на фондация "Катар" за образование, наука и обществено развитие. В Доха държавният глава ще посети и централата на организацията Форум на страните-износителки на газ.

Водената от президента делегация в Ливан и в Катар включва представители на изпълнителната власт, на висши учебни заведения, както и представители на десетки български фирми от отбранителната индустрия, иновациите, строителството, биотехнологиите, земеделието и производството на храни.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев