АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НФСБ ВНЕСЕ СИГНАЛ В ПРОКУРАТУРАТА СРЕЩУ НИКОЛИНА АНГЕЛКОВА

Николина Ангелкова
05.04.2019 / 14:54

От Националния фронт за спасение на България са внесли сигнал в прокуратурата срещу министър Николина Ангелкова. Това обяви заместник-председателят на партията Борис Ячев.

От партията искат проверка на имотите и доходите на министъра на туризма, след като вчера лидерът на НФСБ подаде информация на журналистите, от която по-късно се появиха съмнения, че и тя е закупила апартамент на по-ниски цени.

А ето какво каза Борис Ячев в кулоарите на парламента: „В публичното пространство се появи информация и за имоти, придобити под пазарната стойност от г-жа Ангелкова, министър на туризма. В тази връзка ние се обърнахме с депутати от НФСБ, без г-н Валери Симеонов, със сигнал до главния прокурор с искане да бъде извършена проверка затова как са придобити тези имоти, дали има съответствие между цена пазарна и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези имоти. Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на публичната власт, на високите етажи на властта и считаме, че една подобна проверка, в зависимост от резултата, може да оневини, включително този, който е проверяван, ако се окаже, че няма законови нарушения.“

Валери Симеонов призова премиера Борисов да поиска оставката на Ангелкова.

Припомняме, че Николина Ангелкова отрече всички обвинения и обяви, че може да докаже всеки лев от доходите си.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев