АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТАРТИРА САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ДВА ЖИЛИЩНИ БЛОКА

Зам. кметът Румен Иванов посети и двата обекта, които ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
05.04.2019 / 14:27

Строителни площадки за саниране на още два жилищни блока бяха открити днес. Зам. кметът Румен Иванов посети и двата обекта, които ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това са блокове № 22 и 26 в кв. „Българка“. Румен Иванов пожела успех и безаварийна работа по санирането. „На жителите пожелавам да са здрави, да имат търпение, защото това са строителни работи и е възможно да възникват известни забавяния. След няколко месеца да се видим отново с обновени блокове с европейска визия, за да усетите през зимния период положителната промяна“, каза зам. кметът. Жителите от своя страна се зарадваха на предстоящото обновяване на домовете им. „Хубав ни е градът, а с ваша помощ изглежда още по-приветлив“, заяви един от живущите.

Дейностите по сградите включват топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

Фирмата-строител на блок № 22 е „Мега Хидрострой“ ЕООД, а строителният надзор ще извърши „Стройконсулт – ГН 99“ ЕООД. 13-етажната сграда се състои от един вход и се предвижда да бъде завършена за 180 календарни дни.

8-етажният блок № 26 разполага с четири входа. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 150 календарни дни. Изпълнител е „Кари – 10“ ЕООД, а строителният надзор е поверен на „Стройконсулт – ГН 99“ ЕООД.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев