АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ЗА 6 МАЙ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНО ВИСШЕТО ВОЕННОВЪЗДУШНО УЧИЛИЩЕ В ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ

Премиерът Бойко Борисов беше посрещнат с военен ритуал и прие строя на курсантите в Долна Митрополи
02.04.2019 / 13:56

Премиерът обяви в Долна Митрополия , че се възстановява Висшето военно-въздушно училище. Това трябва да се случи до 6 май тази година. Бойко Борисов обясни пред курсантите и ръководството на сегашния факултет „Авиационен“, който е част от Националния военен университет във Велико Търново, че трябва да се извършат няколко процедури през април от Министерството на отбраната и образователното министерство. След което кабинетът официално ще предложи възстановяването на Висшето военно-въздушното училище в Долна Митрополия.

„Тази година ще се дадат милиарди за Военно-въздушните сили. Няма логика да се дадат толкова пари за самолети, ако наземния състав, ако пилотите, ако поддръжката, ако хората не са подготвени за тях. Първо, това е много сложна професия. Всяка грешка се наказва фатално, а и един хеликоптер е 50 милиона. Човешкият живот на първо място и ако сме живи и здрави, за 6 май да можем да кажем, че сме възстановили военно-въздушното училище“, каза Борисов.

Преди това премиерът Борисов проведе среща с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев в Долна Митрополия по повод искането за възобновяване на статута на факултет „Авиационен“ и възможността за развитието му във Висше военновъздушно училище, каквото е било до 2002 г.

В изказването си пред ръководството, преподавателите и курсантите на факултета „Авиационен“ министър-председателят Борисов подчерта, че са необходими мерки обучените у нас пилоти да останат да работят в България.

Преди срещата в базата на военното училище премиерът Бойко Борисов беше посрещнат с военен ритуал и прие строя на курсантите на факултет „Авиационен“ на Националния военен университет в града.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев