АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО БОРИСОВ: ОСТАВКИТЕ НЕ БЯХА ЛЕСНО РЕШЕНИЕ

 Бойко Борисов говори в централата на ГЕРБ след подписване на споразумение със СДС за общо явяване на евроизборите
28.03.2019 / 11:16

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днес скандала „Апартаментгейт“. Според него партията е понесла изключително тежък удар, а последвалите оставки не са били лесно решение.

„Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко да ѝ свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от парламента. За него са гласували 2 многомандатни избирателни райони. А знаете ли колко хора са ми се обаждали да кажат: „Не го прави. Пази си като Корнелия хората. Когато обвиняват някого от БСП, те излизат и викат: „Ние сме единни“ и застават там. Ти правиш точно обратното. Цецка Цачева, толкова години в ГЕРБ“. Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, има и прошка. Ще се докаже с времето дали са били виновни или не“, каза Борисов.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да се разцепи въпреки този скандал.

„Независимо кой е, всички ги обичам, но когато има подобен скандал, трябва да се понесе веднага отговорност и ние я понесохме на всички нива по най-тежкия начин и ако си мислите, че на мен това ми доставя удоволствие или ми е приятно като чета как ГЕРБ щял да се цепи, как едни ще ходят с Цветанов, други с еди кой си. Никога не е стоял този въпрос пред нас. Факт е, че остана много неприятно впечатление у обществото. Ние отново демонстрирахме, че когато има проблем, носим отговорност“.

Борисов обеща до края на деня да стане ясен и новият министър на правосъдието, на когото премиерът ще постави няколко задачи.

„Първо, юни месец да падне мониторинговият механизъм. Имаме 3 неща, които трябва да довършим и в момента всички работят на пълни обороти. Имаме да докажем не само на Европарламент, Еврокомисия, абсолютно всички да кажат: „България е изпълнила критериите за Шенген“, но и да продължим да им доказваме, че това трябва да стане и се надявам и колегите в Румъния това да го съзнават“, каза премиерът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев