АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ РЕШАВАТ ОКОНЧАТЕЛНО ЗА ПО-НИСКИТЕ ПРЕФЕРЕНЦИИ

Народно събрание
27.03.2019 / 08:54

Връщането на старите по-ниски прагове на преференциите влизат за окончателно обсъждане в Народното събрание.

Депутатите ще обсъдят на второ четене промените в Изборния кодекс. ГЕРБ предлагат възстановяване на старите прагове на преференциите – 7 процента от подадените гласове в парламентарни и местни избори и 5 на сто – за европейските.

НФСБ настояват за 20-процентен праг на преференцията за местния вот и запазване на останали прагове.

ДПС отново с предложения между двете четения за отпадане на ограничението за разкриване на секции в чужбина и за агитацията на чужд език.

Депутатите ще обсъдят и два законопроекта за банковата несъстоятелност - единият е внесен от Министерски съвет, а другият от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС. Проектът на правителството отразява надзорното третиране на различните видове дългови инструменти, а с втория се дава възможност за продажба при пряко договаряне и без първоначална минимална цена, ако даден актив е бил предлаган на публична продан три пъти без успех.

Парламентът ще обсъди и удължаване на срока с още три месеца работата на временната анкетна комисия за схемите с придобиване на българско гражданство. Тя беше създадена през декември миналата година по предложение на ДПС.

В седмичната проектопрограма на парламента не е включено решение за персонални промени в Министерски съвет след подадената оставка на правосъдния министър Цецка Цачева.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев