АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪДБАТА НА КАМЕНАРОВ КАТО ДИРЕКТОР НА БНТ ЩЕ СТАНЕ ИЗВЕСТНА ДО МЕСЕЦ

Константин Каменаров
25.03.2019 / 21:54

До месец ще стане ясно дали генералният директор на БНТ Константин Каменаров, който днес, след многократно неявяване по различни причини, се яви в съдебната зала, ще запази или ще се раздели с поста си. Съставът на Софийския градски съд (СГС), с председател съдията Руси Алексиев приключи делото и заяви, че решението ще бъде обявено в срок. Това означава след месец, ако срокът бъде спазен.

Каменаров обжалва в СГС наказанието от 1 година и 3 месеца условно изтърпяване за това, че през юни 2016 г. е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта, установено в УМБАЛ "Света Ана". Ако бъде потвърдена присъдата, той ще влезе в хипотезата на несъвместимост с поста и ще трябва да го освободи, според условията на Закона за радиото и телевизията.

На днешното заседание бе разпитана лекарката от болница "Света Анна" д-р Росица Иванова, която е изследвала кръвната проба. Защитата на Каменаров направи ново искане, с което бе хвърлено съмнение, че са стриктно спазени правилата - да бъде представен алкохолният дневник, за да се види кой е взел пробата. Съдът обаче отхвърли искането с аргумент, че разпитът на д-р Иванова е изяснил, че пробата е взета от медицинска сестра.

В заключителната пледоария защитата - адвокат Людмил Рангелов, посочи, че субективната страна на случая не е изяснена и съдът е трябвало да я изследва. Каменаров не е съзнавал, че употребата на напитката от златен корен ще окаже върху кръвта ефекта, който е установен. Другият акцент на защитата беше, че не е спазена Наредба № 30, в която пише, че кръвната проба трябва да се взема от лекар. Поради това адвокатът поиска съдът да обяви Каменаров за невиновен или да върне делото отново на СРС за допълнително изясняване.

Прокурорът настоя осъдителната присъда на първата инстанция да бъде потвърдена.

Каменаров каза, че няма какво да добави към пледоарията на защитника си. А в последната си дума поиска да бъде оправдан.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев