АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИЛАТА ЗА ТОВАРНИТЕ ПЪТНИ ПРЕВОЗИ НА ДНЕВЕН РЕД В ЕП

Европейският парламент
25.03.2019 / 09:09

Европейският парламент (ЕП) ще обсъди и гласува в сряда становището си в преговорите с останалите институции на ЕС по промените в правилата за международните товарни пътни превози.

В последната година парламентарната комисия по транспорт не успя да постигне съгласие, макар да разисква този въпрос два пъти. Затова текстовете ще бъдат обсъдени направо в пленарната зала. След гласуването се очаква ЕП да очертае становището си, след което да започнат преговорите с Европейската комисия и Съвета на ЕС. Засега трите институции отчитат съществени различия във виждането си какви промени са необходими за повече справедливост и безопасност за превозвачите.

България ще настоява ЕП да не гласува промените за превозвачите.

Тази вечер евродепутатите ще обсъдят и предложение за прекратяване на смяната на сезонното часово време. Очаква се Европейският парламент да предложи смените да престанат от март 2021 г. за държавите в ЕС, които изберат да запазят постоянно "лятно" часово време, а онези, които предпочитат астрономическото (зимното), да прекратят промените от октомври с.г.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев