АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КАМПАНИЯТА НА ТРЪМП ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ НЕ Е ИМАЛА ВРЪЗКИ С РУСИЯ, СОЧИ ДОКЛАДЪТ НА МЪЛЪР

Доналд Тръмп
25.03.2019 / 09:05

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е бил напълно оправдан в разследването за руска намеса в изборите през 2016-а. Това стана след като в оповестения доклад от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър бе посочено, че предизборната кампания на Тръмп не си е сътрудничила с Русия.

Дългоочакваният доклад бе кулминация по тема, която доминираше Вашингтон близо две години. Oт него става ясно, че е не е имало координация между щаба на Тръмп и Москва в заговор за оказване на помощ за спечелване на изборите.

В първите си коментари пред журналисти Тръмп обяви категорично, че резултатите са го оправдали напълно и допълни, че е било „срамота“, че страната е трябвало да се занимава с това разследване.

Поддръжниците на Тръмп виждат в последните развития победа и по думите на съветника на Белия Дом Келиян Конуей „подарък“ за изборите догодина.

От своя страна демократите настояват за пълен достъп до разследването. Лидерът на демократите в Сената Чък Шумър и спикерът на Камарата на представителите Нанси Пелоси казват, че в обобщението на разследването, представено от министъра на правосъдието Уилям Бар има повече въпроси, отколкото отговори.

Демократът Джери Надлър, който е председател на Правната комисия към Камарата на представителите обяви, че в близко бъдеще може да призове Бар да даде показвания пред Конгреса.

Това поставя началото на дълга битка между Конгреса и Белия Дом за оповестяване на пълното разследване и придружаващите го доказателства.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев