АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕНП ЗАМРАЗЯВА ЧЛЕНСТВОТО НА ФИДЕС

ЕНП
20.03.2019 / 18:53

Лидерите на консервативната Европейска народна партия (ЕНП) обмислят да отнемат всички членски права на унгарската партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан.

Информацията съобщава "Политико", позовавайки се на проектопредложение.

Ръководството на европейската партия обмисля идеята за сформиране на "Комисия за оценка", която ще е под управлението на бившия председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой. Комисията ще следи дали унгарската партия спазва ценностите на ЕНП, докато членските й права са замразени.

По-рано .

Документът, който все още подлежи на редакция, ще бъде представен на партийните лидери и делегатите на политическото събрание на ЕНП в Брюксел по-късно тази вечер. След това събранието ще гласува предложението на ръководството.

"ФИДЕС ще изгуби всичките си права като партиен член. ФИДЕС ще изгуби правото си на глас на всички партийни срещи...както и правото си да предлага кандидати за постове. Решението веднага влиза в сила", пише в документа.

В документа не пише кога ще бъдат възстановени членските права на ФИДЕС.

Според предложението ЕНП призовава унгарската партия да оттегли анти-ЕС постерите "и други рекламни материали", както и да "изясни" "неразрешените юридически проблеми около Централноевропейския университет".

В момента ФИДЕС държи 12 места в Европейския парламент.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев