АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ СЪБИРА ШЕФОВЕТЕ НА СПЕЦСЛУЖБИТЕ ЗАРАДИ ТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА В НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Министерски съвет
15.03.2019 / 18:02

При премиера Бойко Борисов днес се събират директорите на специалните служби и прокуратурата, потвърди правителствената пресслужба.

Поводът са срещата е информацията за българска следа в терористичния акт в Нова Зеландия.

По-рано днес беше съобщено, че нападателят от Крайстчърч е носил пълнители за автомати с надписи на български език. Според очевидци, на оръжието е имало надписи на български, сръбски и грузински. Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че Белград най-остро осъжда терористичните нападения и не трябва да се позволява злоупотреба с името на страната, предаде Танюг.

Службата за държавна сигурност на Грузия се опитва да получи информация за задържаните в Нова Зеландия във връзка с публикации, че върху оръжието има надписи и на грузински език, посочи агенция ТАСС.

Министерство на външните работи препоръча по-рано на българските граждани, пребиваващи в Нова Зеландия, да не правят опити да навлизат в отцепените от полицията райони, стриктно да спазват препоръките на правоохранителните органи и останалите специализирани служби.

По информация на българското посолство в Австралия, акредитирано и за Нова Зеландия, няма данни за пострадали български граждани при терористичния акт.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев