АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И "ВОЛЯ" НАПУСКА ПАРЛАМЕНТА

Веселин Марешки
14.03.2019 / 13:19

Парламентарната група на "Воля" напуска парламента, обяви на брифинг в Народното събрание председателят на партията Веселин Марешки, като отказа да обяви причините за решението

"На съвещание на ръководството на партията и на парламентарната група взехме решение да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини и спекулации, исках лично да ви го съобщя", заяви Марешки.

"Причините към момента не мога да ги споделя, защото продължават разговорите. Те не са лесни, повярвайте ми. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на "Воля" в парламента е да осветява лъжите и манипулациите и в парламента, и в политиката, и като цяло в обществото, както и да сваляме маските на фалшивите политици и партии. Нека това наше решение от днес да го приемете като част от тази наша последователна политика", каза той. Следобед или в следващите дни ще ви дадем повече разяснения по темата", каза още Марешки.

Напускането на „Воля“ няма да доведе до парламентарна криза, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, като обясни, че заедно с "Обединени патриоти" имат над 121 депутати: "Просто това, което правим в момента, е да имаме заседание и това го правим с осигуряването на кворума. Към настоящия момент мога да кажа, че и "Воля" са имали отговорна позиция, защото трябва всеки един да отстоява принципната позиция в българския парламент. Не смятам, че има парламентарна криза, защото знаете, че дейността на парламента работи. Към настоящия момент нямаме нито едно заседание (което да не е проведено - бел.ред.) след излизането на БСП, което ни дава възможност да сме уверени в това, което правим".

От "Обединени патриоти" също не видяха повод за притеснение. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов: "Аз не мога да давам такива определения за парламентарна криза. На мене ми е много комфортно сега, когато ги няма БСП. Приемат се законите с едно добро темпо. Какво означава парламентарна криза? Парламентът работи ли - работи. Добре ли работи - добре работи. Не виждам криза".

От БСП заявиха, че не са запознати с решението на партия "Воля". Лидерът Корнелия Нинова смята, че Веселин Марешки провежда разговори, които, по думите ѝ, имат цена: "Ние ги знаем тези движения напред-назад на "Воля" - ту подкрепят правителството, ту са в опозиция. Дайте да изчакаме и да видим колко време ще продължи, ще има ли цена това излизане и, евентуално, връщане".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев