АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОДКРЕПЯ СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА НА СТРОИТЕЛНАТА ГИМНАЗИЯ

Ръководството на община Сливен/Снимка: Община Сливен
06.03.2019 / 20:05

Съвместна инициатива на СПГ по строителство и геодезия „Арх. Г. Козаров“ и Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ ще подкрепи Общината.

Това стана ясно по време на днешния брифинг на общинското ръководство, на който присъства и директорът на гимназията Красимир Георгиев.

По думите му инициативата е свързана с провеждането на Национална пролетна лагер-школа в Сливен, в която ще участват учениците, показали най-добри резултати в областта на информационните технологии през учебната година. Те ще имат възможност да се обучават в две конкретни направления. Едното е използването на облачни технологии за креативен дизайн, а другото е софтуер за бизнес услуги с елементи на изкуствен интелект. Планираната пролетна лагер-школа ще се проведе в периода от 1 до 3 април. В края на обучението участниците в лагер-школата ще положат изпит пред водещата компания за сертификационни изпити „Certiport”.

Красимир Георгиев подчерта, че в България за първи път ще се проведе такова мероприятие, като благодари за съдействието и подкрепата по проекта на Община Сливен.

Учениците, получили най-висок резултат - хиляда точки ще получат квота за участие на Националните финали на „MOC World Championship“ и „Adobe CA World Champonship“, които ще се проведат на 6 май 2019 г. в София. Победителите от финалите ще бъдат номинирани за участие на Световните финали в края на юли в Ню Йорк, САЩ.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев