АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА С РЕАЛИЗИРАНЕТО НА ПРЕДВИДЕНИТЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

Стефан Радев
06.03.2019 / 19:56

Община Сливен продължава с инвестициите в спортната инфраструктура. Това обяви кметът Стефан Радев след срещата му с европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева.

„Очаквам тази седмица да подпишем договора за зала „Асеновец“ и реално да стартират строителните дейности. Готови сме със заданието на ремонта на 25-метровия басейн“, посочи кметът.

Той добави, че все още се уточнява какви ремонти трябва да бъдат извършени по зала „Младост“.

„Там има проблеми с покрива, които са много сериозни и са свързани с начина, по който е бил изграден навремето. Друг основен проблем е желанието на клубовете да бъдат разделени двата спорта, които се практикуват там, така че да не си влизат в териториите и да не си пречат“, каза Радев.

В същото време общината продължава с реализиране на планираните за тази година проекти, свързани с уличната инфраструктура.

„Очакваме доклада за съответствие на проекта за „Хаджи Димитър“ от консултантската фирма, от строителен надзор, за да обявим поръчката за избор на изпълнител“, заяви кметът на Сливен.

Той добави, че до десетина дни или с трайното покачване на температурите ще започнат уличните ремонти. Кметът добави, че за основните дейности има отпуснати целеви средства от правителството.

„В момента тече процедурата за избор на изпълнител за ремонт на тротоарни настилки на територията на град Сливен, които са със средства на общината. Можем да кажем, че от тази година вече можем да инвестираме и наши, собствени средства в инфраструктурата на града – нещо, което до сега на практика беше невъзможно заради състоянието на общината. Във времето това трябва да продължи и общината да може да си позволява да си влиза в ролята и функциите и да инвестира средства в инфраструктурата на града“, изтъкна Радев.

Продължава и програмата за саниране. Вчера беше даден старт на санирането на 23-ия блок в общината, днес на 24-ата жилищна сграда. До края на месеца предстои започване на дейности на поне още два блока.

Общината продължава с реконструкцията на детските градини, както и с изграждането и реновирането на центровете за деца с увреждания.

„Общо взето имаме стегната програма през следващите месеци. Много неща има, които трябва да се случат в инфраструктурата на град Сливен“, посочи кметът.

Относно заявения интерес от страна на частна фирма към Сливенски минерални бани кметът заяви, че се надява компанията да внесе инвестиционен проект за одобрение и да поиска строително разрешение за хотелски комплекс от Българската агенция за инвестиции. По повод стартиралата подписка под наслов „Да върнем славата на Сливенските минерални бани“ той подчерта, че общината подкрепя инициативата.

„Ние също сме за възраждане на този комплекс, на Сливенски минерални бани. Надяваме се, че тези инвеститори ще доведат до край прокета, който имат“, каза Стефан Радев.

Общината вече е обявила нова тръжна процедура за сградата на Популярна банка.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев