АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“

Сливен награди победителите от щафетата 141 години от Освобождението на България
04.03.2019 / 10:45

За 55-ти път в Сливен се проведе Лекоатлетическата щафета „Освободител“, посветена на Националния празник на България – 3 март.

Стартът беше даден пред сградата на Народно читалище „Зора – 1860“. Първият пост беше с дължината на 140-метровият български трибагреник, който тази година е монтиран по бул. „Цар Освободител“. В надпреварата се включиха 19 училищни отбора. Те бяха разпределени в три възрастови групи - 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.

Трасето от 1200 м беше разделено на 8 състезателни поста и пробягано от отбори, състоящи се от 4 момичета и 4 момчета. Те преминаха по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул.“Цар Симеон“, по ул. „Генерал Скобелев“ в посока полицията, с включване по ул.„Великокняжевска“. Финалът беше на площад „Хаджи Димитър“.

В първа възрастова група победиха лекоатлетите от ОУ „Д-р Иван Селимински”. Второ място завоюваха учениците от ОУ „Хаджи Димитър“, с. Селиминово, а на трето се класираха ОУ „Елисавета Багряна“.

Във възрастова група 8-10 клас първото място завоюваха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов”. На второ се класираха лекоатлетите от ПГПЗЕ „З. Стоянов”, а на трето – от ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков”.

В трета възрастова група победители са ППМГ „Добри Чинтулов”, втори са от ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков”, третото място остана за учениците от ПХГ „Дамян Дамянов“.

Победителите бяха наградени от кмета на община Сливен Стефан Радев, който ги поздрави за участието и доброто им представяне.

„Помня тази щафета от ученическите си години, когато участвах в нея. През годините тя се е превърнала в традиция за нашия град. Радвам се, че и до днес интересът към нея е все така голям. Надявам се и Вие, и следващите поколения да продължите тази традиция“, заяви по време на награждаването кметът Радев.

За победителите на първо, второ и трето място бяха осигурени купи, медали и спортни якета. Всеки един участник в надпреварата получи индивидуални награди, а всеки отбор получи възпоменателен медал с логото на щафетата. Наградите бяха осигурени от Община Сливен.

Организатори са Община Сливен, Детски комплекс – Сливен и АСК по лека атлетика в Сливен.

Пресслужба на община Сливен

Още снимки от новината

Награди

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев