АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА РЕДОВНАТА СИ УТРЕШНА СЕСИЯ

Пресконференция
27.02.2019 / 15:06

Три допълнителни точки ще влязат в дневния ред на сесията на Общинския съвет утре. Това заяви председателят на местния парламент Димитър Митев по време на днешната пресконференция. Едната е свързана с провеждането на публичен търг за продажба на частен имот за отварянето на лекарски кабинет в село Камен. По думите на Митев идеята е лекарските кабинети в малките населени места да продължат дейността си, така че жителите им да не остават без здравни грижи.

Втората допълнителна точка се отнася за предоставяне на Общината безвъзмездното право на управление на два имота, които са държавна собственост. Единият е Калояновската тракийска гробница в село Калояново, а другият имот се намира в бившата текстилна фабрика. Предложението е свързано с участието на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в два европейски проекта.

По време на сесията утре ще бъде гласувано изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение в общината и издаване на сертификати клас В. Това се налага, за да може тя да бъде актуализирана с промените в Закона за насърчаване на инвестициите.

Друга точка от дневния ред е утвърждаване на доклада и финансовия отчет за дейността на комисията на общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица в общината за 2018 г.

Ще бъдат разгледани и гласувани отчетите за дейността на Общински фонд „Култура“, както и на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за предходната година, а също и Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2019 г.

Общинските съветници ще гласуват и предоставяне ползването на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на територията на общината за стопанската 2019-2020 г.

И в утрешния дневен ред са предвидени разпоредителни сделки и отпускане на финансови помощи на граждани на общината.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев