АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН: НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ КОМУНИЗМА

Президентът на Русия Владимир Путин в ежегодното си послание пред Федералното събрание
20.02.2019 / 15:59

Не трябва да повтаряме грешките от последните десетилетия и да чакаме да се върне комунизмът, ние трябва да променим ситуацията към по-добро, не можем да чакаме, заяви президентът на Русия Владимир Путин в ежегодното си послание пред Федералното събрание, цитиран от местни медии. Руският лидер говори предимно за проблемите в страната и плановете на правителството за разлика от миналата година, когато предимно обърна внимание на външнополитическата ситуация. Той обеща на руснаците по-добри условия на живот "в рамките на тази година".

"През тази година руснаците трябва да усетят промени към по-добро", каза той пред депутатите и сенаторите от двете камари на руския парламент. "Благодарение на много години колективни усилия и резултатите, които постигнахме, сега ние можем да инвестираме...огромни, най-малко за нашата страна, финансови ресурси в развитието на Русия. Никой не ни ги е дал, не сме ги заели, тези средства са създадени от милиони наши граждани...средствата трябва да бъдат използвани...да се увеличи благосъстоянието на руските семейства", добави той.

Според него до 2024 г. Русия трябва да постигне положителен нетен ръст на населението след преодоляване на настоящия спад, който е в резултат на огромните жертви през Втората световна война и икономически проблеми след разпадането на СССР. Владимир Путин обещава повече пари за подпомагане на семействата с деца. Данъчни облекчения за многодетните семейства. Руският президент обяви, че 19 милиона руснаци живеят в бедност, но припомни, че през 2000 г. броят им е бил 40 милиона души. Темпът на ръст на икономиката на Русия трябва да е над 3%, поиска президентът на Русия.

Той съобщи, че за първи път златният и валутният резерв напълно покриват външния дълг. Путин посочи четири приоритета в икономиката: ръст на производителността на труда, увеличаване на износа на нехранителни стоки, подобряване на бизнес климата и премахване на икономическите ограничения. Според него Русия е постигнала технологичен пробив в сферата на отбраната. Той смята, че това е голямо постижение, за което младите специалисти са изиграли ключова роля.

Разработката на "Авангард" е толкова важна, колкото изпращането на първия спътник в космоса, сравни той и добави, че правителството се опитва да копира това, което направи със съвременните стратегически оръжия в гражданската сфера като генетика и изкуствен интелект. Групите от спътници трябва да се увеличат, поиска Владимир Путин. Руският лидер отбеляза, че първите резултати от изпълнението на националните проекти трябва да бъдат обобщени през 2020 г.

Всички трябва да разберат, че Русия е била и ще бъде суверенна, независима държава, заяви президентът Владимир Путин. „Русия е била и ще бъде суверенна, независима държава. Това трябва да е ясно на всички“, заяви руският лидер. „Русия не може да бъде държава, ако не е суверенна. Някои страни могат, Русия не“. Путин подчерта, че изграждането на отношения с Москва означава „намиране на съвместно разрешаване на най-сложните въпроси, а не диктуване на условия“.

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев