АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТБЕЛЯЗВАМЕ 146 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Паметникът на Левски
18.02.2019 / 12:40

146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде отбелязана в цялата страна с възпоменателни церемонии и поклонения. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в събитията в родния град на Апостола - Карлово. Церемонията там ще се състои пред паметника на Левски, а след това в едноименното читалище ще бъде представен спектакълът „Васил Левски - един неосъществен сценарий“, който е подготвен от ученици.

В Петрич председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в ритуала по полагане на венци и цветя.

В Ловеч паметта на Апостола ще бъде почетена с гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски. Отбелязването на годишнината ще започне с панахида в храма „Успение Богородично“. От 18 часа е гражданското поклонение и военният ритуал пред паметника на Васил Левски в Ловеч, който е най-внушителният монумент на Апостола. Очаква се стотици граждани да почетат паметта на Левски и да се преклонят пред делото му.

На официална церемония в Брезник ще бъде открит паметник на Левски. Бюстът е дело на скулптора Борис Борисов. В церемонията ще участват Националната гвардейска част и пернишкото представителство на дружество „Традиция“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев