АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОСЛАНИК МАКАРОВ ОПРЕДЕЛИ КАТО АБСУРДНИ ТВЪРДЕНИЯТА ЗА ВРЪЗКА НА РУСИЯ С ОТРАВЯНЕТО НА БИЗНЕСМЕНА ЕМИЛИЯН ГЕБРЕВ

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров
11.02.2019 / 19:10

Руският посланик определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година.

По-рано днес българската прокуратура потвърди, че агент на руското разузнаване, свързван с отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания, е идвал и в България през 2015 г. Ще се разследва дали това има връзка с твърденията на бизнесмена Емилиян Гебрев, че е бил отровен.

Всякакви твърдения и внушения за бездействие по разследването, всякакви твърдения и внушения за това, че случаят едва ли не е бил оставен настрани и по него не се е работило от българските служби и прокуратура, меко казано не отговарят на истината“.

Разпитани били 13 свидетели и получени резултати от изследване във финландска лаборатория.

Цацаров добави: "В пробите, според финландската лаборатория, не са открити субстанции, които да са свързани със съответния лист към Конвенцията за забрана на химическото оръжие".

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров отхвърли твърденията за очаквана руска намеса в изборите у нас. Във Варна Макаров коментира и изявлението на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изрази убеждение, че ще има такава намеса.

"Няма никакви основания г-н Цветанов да говори така. Никакви такива указания не получаваме. Право на вашия народ е да определи хората, които ще оглавяват общинските ви съвети и ще представят вашата страна в европарламента", посочи Анатолий Макаров, цитиран от БНР.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев