АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КАРАКАЧАНОВ Е НЕПРИМИРИМ КЪМ ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ МЕЖДУ БЪЛГАРИ И РОМИ

Красимир Каракачанов
08.02.2019 / 09:42

Не можем да се примиряваме с този двоен стандарт, от тези които работят и си плащат данъците и се страхуват, че не могат да имат 9 деца защото не могат да ги изхранват и другата България където казват аз ще си правя 9 деца, ще си ползвам ТЕЛКове, ще те ограбвам, коментира пред Нова ТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов своята концепция за интеграция на ромите.

Той обясни, че е записано недопускане да се заселват лица без адресна регистрация и да на се регистрират в незаконни постройки. А за раждане трето, трето, пето и девето дете, да се концентрират върху три, а не да правят девет деца и да се хвалят колко са плодовити, после ги захвърлят, а все още има и продажба на деца, допълни министърът.

Предвидените в документа мерки за ограничаване на раждаемостта на циганките не са расистки, а нормални, задължително образование за абсолютно всички, добавки за семейства с две-три деца, добави той.

Лицемери са политиците, които критикуваха неговата концепция, хората, които критикуват и твърдят, че съм преписвал дори не са я чели, а концепцията е само осем странички. По-добре е в коалицията да не се ревнуваме, а да се разбираме, обясни Каракачанов.

Опитвам се да направя нещо работещо, а в моята страница хора казват, че съм много мек. Когато на циганите им се предоставят социални жилища или земя, да участват в изграждането, а не след 3 месеца да вадят паркет и да качват кон на третия етаж, коментира Каракачанов.

За личната отбрана, не може някой да влезе в двора с прътове и нищо да не се прави. Това не е окончателния вариант на концепцията, сега е на обществено обсъждане, в медиите, колегите, министрите, добави той.

Според него е лицемерничене да не се говори за проблемите, нека да говорим за тях и да говорим остро по една концепция, защото ако стане нещо лошо, после ще е късно, всеки ден има проблем.

Да не се правят на правозащитници от София на жълтите павета с чанти за 2000 лв., не от офисчето и на компютърчето да си прибираме хонорарчето, да си направят офис в гетата, в Столипиново примерно, допълни Каракачанов.

Не може младежи които не могат да си кажат името и да си го напишат да бият военнослужещи. Ако се примиряваме с това, че има хора, които не искат да спазват закона, държавата е загинала, добави вицепремиерът.

Припомняме, след случая с Войводиново, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще твори концепция за промени в политиката за интеграция на ромите. Тя включва стратегии, свързани с образованието, контрол на раждаемостта, както и трудовата повинност. На 7 януари 2019 г. командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново. Предполага се, че двамата побойници са били подпомогнати от група от близката циганска махала.

Каракачанов категорично отрече концепция за интеграция на ромите, която предизвика противоречиви реакции в парламента, да е свързана с предстоящите избори.

Според него проблемът с ромите и гетата става все по-сериозен и скоро ще ескалира, а нетърпимостта в обществото не престава да расте.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев