АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ ОСЪДИ НАМЕСАТА НА ЕВРОПА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА

Дмитрий Песков
04.02.2019 / 13:10

„Стремежът да се легитимира опитът за узурпиране на властта във Венецуела е пряка намеса във вътрешните работи на страната, което не спомага за мирно решение на кризата“, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости. Коментарът му бе провокиран от днешното решение на Австрия, Великобритания, Дания, Испания, Франция, Швеция да признаят венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо за временен президент на латиноамериканската страна.

„Всяко решение на вътрешнополитическата криза във Венецуела зависи единствено от самите венецуелци. Налагането на някакви решения или опит за легитимиране на опита за узурпиране на властта е пряка и косвена намеса във вътрешните работи на Венецуела“, заяви Песков.

Опозиционният лидер и парламентарен шеф Хуан Гуайд (35 г.) се самопровъзгласи за временен президент и положи клетва на 23 януари. Държавният глава социалист Николас Мадуро осъди това решение, като опит за преврат. Той има ключовата помощ на армията, както и на Москва, Пекин, Техеран, Анкара.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев