АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОФИЦИАЛНО: ГЕОРГИ ТЕРЗИЙСКИ ПОЕМА АПИ, ВАНЯ СЪБЧЕВА Е НОВИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ЛОВЕЧ

АПИ
30.01.2019 / 16:18

Правителството освободи Георги Терзийски като областен управител на област Ловеч и назначи на длъжността Ваня Събчева, съобщи пресцентърът на кабинета. Ваня Събчева е изпълнявала длъжността областен управител на област Ловеч в периода 2011 г. - 2013 г. От 2017 г. до момента е заемала поста главен секретар в областната администрация.

Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от пресцентъра на ведомството.

„Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията“, каза министър Аврамова.

По думите й АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси.

„Това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на Агенцията и която ще допринесе за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и изграждаме републиканската пътна инфраструктура“, подчерта министърът.

Според нея другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища.

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член - това е Радослав Влахов, съобщи още Петя Аврамова. Тя подчерта, че заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

Във връзка с въвеждането на електронната система у нас министърът заяви, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 г.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев