АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ГЛАСУВАТ ПРОЕКТОБЮДЖЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА

Редовна пресконференция на председателя на Общинския съвет Димитър Митев и заместник - председателите Кирчо Димитров и Деян Дечев
30.01.2019 / 16:11

Редовната пресконференция на председателя на Общинския съвет Димитър Митев и заместник - председателите Кирчо Димитров и Деян Дечев се състоя днес. Тя бе по повод утрешното заседание на местния парламент.

Сред 38-те точки, включени в дневния ред е приемането на проектобюджета на Община Сливен за 2019 г., което според Димитър Митев ще бъде основният акцент на предстоящата сесия.

Общинските съветници ще гласуват утре и промени в текстовете на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права и Наредбата за определяне размера на местните данъци. Предвидено е и предложение за приемане на изцяло нова Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, което бе причината за присъствието на председателя на Комисията по общинска собственост и местно самоуправление Христо Котов. По думите му новите текстове в нея регламентират отдаването на общински имоти до 5 години, без право на удължаване на сроковете. Той допълни още, че тя е изцяло синхронизирана със сега действащата нормативна база, регламентираща придобиването, управлението и разпореждане с общинско имущество.

В рамките на заседанието ще бъде утвърден и списъкът на общинските жилища по предназначение за тази година, както и Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти.

И в утрешния дневен ред са предвидени разпоредителни сделки и отпускане на финансови помощи на граждани на общината.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев