АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРЛАМЕНТЪТ ПРИЕ ПРЕДЛОЖЕНИ ОТ БСП МЕРКИ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Народно събрание
24.01.2019 / 13:54

Народното събрание прие предложението на ПГ на „БСП за България“ за промени в Закона за българските лични документи в помощ на хората с увреждания. Промените, внесени от зам.-председателя на ПГ на левицата Крум Зарков и депутатата Михаил Христов, касаят срока за валидност на свидетелствата за управление на МПС на хората с увреждания.

По сега действащото законодателство срокът е ограничен до пет години. С промените той се увеличава до десет години, с цел улеснение на водачите с увреждания.

Процедурата по издаване на свидетелствата на хората с увреждания е изключително сложна - трябва да минат през лекарска комисия ЛКК, а в страната има само три транспортни болници с такива комисии – София, Пловдив и Горна Оряховица. В мотивите си социалистите подчертават, че това силно затруднява възможността на хората с увреждания да могат да придобият нужните документи за получаване на свидетелство.

Депутатът от левицата Михаил Христов обясни, че професионалните категории за управление на МПС са почти изцяло ограничени за хора с увреждания. Той допълни, че следващите мерки, които ще внесе с цел улесняване на хората с увреждания, ще бъдат за по-широк достъп до професионалните категории за управление на МПС за да са по-конкурентоспособни на пазара на труда.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев