АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛИЦИЯТА ПОЛУЧИ ДРЕГЕР ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

 Стефан Радев връчи дрегера на началника на Сектор „Пътна полиция“
10.01.2019 / 14:16

Сектор „Пътна полиция“ се сдоби с модерен електронен анализатор, улавящ наличието на осем различни забранени субстанции в човешкия организъм. Сертифицираното техническо средство от най-ново поколение беше закупено от Община Сливен. То ще се използва от пътните полицаи при проверка на водачите на превозни средства за употреба на наркотични вещества.

„Надявам се, че с помощта на дрегера, ще намалее, както броят на рисковите пътни ситуации, така и на тежките пътни произшествия и битова престъпност“. Това заяви по време на срещата си с органите на реда кметът Стефан Радев, който връчи дрегера на началника на Сектор „Пътна полиция“ гл. инсп. Илиян Николов. Кметът Радев изрази още задоволството си от доброто сътрудничество между Община Сливен и служителите на вътрешното министерство, като ги похвали за добрата им работа.

С тегло над 4 кг. оптико-електронният апарат извършва надежден и точен анализ на съдържащата се в Test Kit проба в рамките само на няколко минути. Разполага с осветен, удобен за потребителя и управляван от менюто дисплей, който се разчита лесно дори и под малък ъгъл.

На срещата присъстваха заместник – кметът Румен Иванов и началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, който благодари за подкрепата и съдействието на Общината, и изрази надеждите си, че все по-малко хора ще прибягват до употребата и разпространение на психо-активни вещества.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев