АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИ ДЗИНПИН КЪМ КИТАЙСКАТА АРМИЯ: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА БИТКА

Президентът на Китай Си Дзинпин
05.01.2019 / 13:18

Президентът на Китай Си Дзинпин призова армията да бъде подготвена за битка, информира "Ройтерс".

Въоръжените сили на Китай трябва да засилят чувството си за спешност и да направят всичко възможно, за да се подготвят за битка, поиска той по време на среща с военното ръководство.

Китай подсилва армията си на фона на териториалните спорове в Южнокитайско море и ескалиралото напрежение със САЩ в областта на търговията и заради статута на Тайван.

Официалната агенция "Синхуа" отбелязва, че Си е заявил по време на срещата, че Китай е изправен пред все повече рискове и предизвикателства, и въоръжените сили трябва да работят за гарантиране сигурността и развитието на страната.

Си, който също е председател на Централната военна комисия, отбеляза още, че въоръжените сили трябва да приемат стратегии през новата ера и да поемат отговорности за подготовка и провеждане на война.

Светът е изправен пред големи предизвикателства, невиждани от столетие, Китай все още е във важен период на стратегическа възможност за развитие, каза държавният глава и добави, че въоръжените сили трябва да бъдат подготвени да реагират бързо при спешни ситуации, да модернизират оперативните си възможности и да подготвят нов тип въоръжени сили.

По-рано тази седмица Си предупреди, че Китай си запазва правото да използва сила при постигане на целта да се обедини с Тайван.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев