АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАЙК ДЖОНСЪН: УКРАЙНА НЕ Е ПРИОРИТЕТ ЗА САЩ В МОМЕНТА

редседателят на Камарата на представителите Майк Джонсън
28.02.2024 / 09:57

Когато дойдох тук днес, целта ми беше да изразя това, което вярвам, че е очевидна истина: първо трябва да се погрижим за нуждите на Америка и преди всичко за нашата отворена граница“, каза той.

Първо трябва да се погрижим за нуждите на Америка - Украйна ще е след това.

Това заяви един от най-важните политици в Републиканската партия в САЩ на фона на продължаващия критичен недостиг на боеприпаси в украинската армия.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън каза след среща с други лидери на Конгреса и президента Джо Байдън в Белия дом, че продължава да дава приоритет на граничната сигурност на САЩ, предаде "Украинска правда".

Днешните разговори между Джонсън и президента Джо Байдън в Белия дом приключиха без споразумение. Майк Джонсън каза, че законодателите "активно търсят" варианти за многомилиарден пакет от разходи, включващ помощ за Украйна, но добави: "Първият приоритет на страната е нашата граница" с Мексико

„Когато дойдох тук днес, целта ми беше да изразя това, което вярвам, че е очевидна истина: първо трябва да се погрижим за нуждите на Америка и преди всичко за нашата отворена граница“, каза той.

В края на изявлението Джонсън припомни и разглеждането на законопроекта за допълнително финансиране, който съдържа помощ за Украйна. "Ясно заявих на президента и на останалите присъстващи, че Камарата (на представителите) активно проучва всички възможни варианти. И ние ще се заемем с този въпрос своевременно. Но отново, първият приоритет за нашата страна е границата и нейната сигурност“, каза той.

Твърдолинейните републиканци не подкрепиха искането на Байдън за 60 милиарда долара спешна помощ за Украйна. Те са съгласни да я гласуват, но само след решаването на граничния проблем в САЩ.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев