АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: КОАЛИЦИОННОТО СПОРАЗУМЕНИЕ НЕ Е ДОКУМЕНТ, КОЙТО СЕ ПИШЕ НА КОЛЯНО

Бойко Борисов
28.02.2024 / 09:50

"Две седмици ги чаках да се напътуват. И доколкото разбираме никакъв резултат от тези пътувания. Ние, за разлика от тях, обмисляме всяка дума и всяко изречение, като си представяме как би изглеждало на практика. Това не е документ, който се пише на коляно". Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с предстоящите преговори с ПП-ДБ и коалиционното споразумение.

На въпрос предвижда ли се ротация на правителството Борисов заяви: "Естествено. Това беше големият компромис. Затова помолихме Мария Габриел да се върне от еврокомисар, за да има ротация, която да е приемлива за двете партии".

"Когато говорим за независими регулатори, съдебна система и служби, може да звучи така. Когато се явяваме на парламентарни избори и правим парламентарно мнозинство, първото, с което се занимава парламентът е избиране на министър-председател и министри. Сега при ротацията това се връща да се преразгледа. Това не е меморандум. Коалиционно споразумение е нещо, което се прави в целия ЕС", посочи Борисов относно изказването на Делян Пеевски, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ искат да си "делкат" държавата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев