АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП: НЕЗАБАВНА ОСТАВКА ЗА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ДБ, ЯЛИ ТОРТИ С НАРЯЗАНИЯ ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ

Георги Свиленски, Иван Ченчев и Атанас Зафиров показаха уличаващи десните политици снимки
21.12.2023 / 14:12

Рязането на торти с главата на детето и войника от Паметника на Съветската армия показа от трибуната в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

В декларация от името на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски нарече депутатите от "Демократи за силна България" и "Демократична България" новите варвари на България. Поводът за декларацията са тържества с участието на депутати от двете партии, на които е имало торта с образа на Паметника на съветската армия.

„Засрамете се, вие сте новите варвари на България“, каза Свиленски.

Той се обърна към Бойко Борисов, като посочи, че с гласовете на ГЕРБ в предходния състав на Общинския съвет в София е станало възможно демонтажът на Паметника на Съветската армия.

Свиленски показа снимките от трибуната с торта с отрязана глава. По думите му тези хора от ДБ така се забавляват – така празнуват, това им е най-успешният момент. „Тази торта е поздрав към унищожителите на МОЧА“, каза Свиленски и добави, че тези хора искат да управляват София. Срам и позор за България, срам и позор за българската политика, допълни той.

Нарочно попитах колеги дали са присъствали, те потвърдиха, добави депутатът. Той показа снимки и от другото тържество на ДСБ, където по думите му „доволна демократка реже отново главата на войника. Така празнуват те, това им доставя удоволствие, душевен мир, спокойствие за изпълнен дълг“, констатира Свиленски и попита Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, дали не е срамува. Във всяка една европейска държава този акт щеше да доведе до национални протести и оставки на всички, които са присъствали там. Излезте, извинете се, разкайте си. Когато казахме , че тези действия са варварство, това имахме предвид, г-н Борисов, отбеляза Свиленски.

Зам.-председателят на ПГ на БСП показа снимките на медиите в кулоарите на НС. По думите му на едната снимка се вижда и лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев.

От своя страна Иван Ченчев обяви мероприятията за фашистки и поиска оставката на всички от снимките, които заемат публични длъжности.

Ако бяхме в нормална държава, щеше да има чутовен, грандиозен скандал. Българските „демократи отрязаха главите на демокрацията, а по-лошото е, че режат и главата на нацията, тъй като я противопоставят, отбеляза Ченчев.

Днес режат паметници и торти с глава на дете, утре ще започнат да режат и истински глави, предупреждават социалистите

Незабавна оставка за всички политици, които са били на мероприятията на ДСБ и „Да, България“ и са яли торти с формата на нарязания Паметник на Съветската армия. За това призоваха народните представители от „БСП за България“ Георги Свиленски, Иван Ченчев и Атанас Зафиров в Народното събрание.

Пред медиите те показаха снимки от въпросните купони със скандални торти, на които се виждат форми на отрязани глава на дете и крайници, както и надпис „За унищожителя на МОЧА“.

„Тези снимки те сами са си ги качили и се радват с тях. Но най-вероятно вече са ги свалили. Спомняте ли си заместник областния управител на София, който се снима с отрязаната ръката на войника? Тогава предупредихме какво следва. Какво ще е следващото им изпълнение - всички чакаме. Призоваваме за техните оставки, защото тези хора получават заплати от нашите и вашите данъци. Не може те да представляват българското общество. Това са фашисти, варвари и главорези“, коментира Георги Свиленски.

„Ако бяхме нормална държава, каквато претендираме да сме - щеше да има чутовен и грандиозен скандал. Нямаме думи да опишем – българските „демократи“ отрязаха главите на демокрацията. Лошото е, че режат и главата на нацията, тъй като я противопоставят“, реагира Иван Ченчев.

„Тези хора имат особен фетиш към рязането на глави. Това е логичното обяснение на случващото се. И не само от постовете, те трябва да излязат и въобще от българската политика. Защото днес режат паметници и торти, а утре ще започнат да режат и истински глави“, каза Атанас Зафиров.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев