АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ", БСП И ИТН ЗАГРАДИХА ТРИБУНАТА В НС, ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПРЕМАХВАНЕТО НА ПСА

Протест в НС
14.12.2023 / 09:31

След призив от трибуната на Народното събрание на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов БСП, "Има такъв народ" и "Възраждане" бойкотираха работата на парламента с неочаквана демонстрация в зала. Представителите на трите опозиционни партии се събраха пред трибуната на Народното събрание, за да изразят недоволството си от незаконното според тях премахване на Паметника на съветската армия.

Председателят на парламента Росен Желязков поиска обяснение какво се случва, тъй като нямаше предварителна заявка за това.

"Някой ще обясни ли това какво е - хепънинг, пърформанс или хор, който ще изпълни някаква песен", попита Желязков.

"Ние няма да допуснем това беззаконие в Народното събрание повече да продължава по този начин. Или ще има споразумение за спазване на законите в държавата, или протестът, който върви по улиците, ще върви и тук", посочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Наложи се Росен Желязков да обяви почивка и да свика председателски съвет, за да бъде преценено как ще работят депутатите от тук нататък предвид, че днес трябва да се гледат на второ четене бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на Дъражвното обществено осигуряване (ДОО).

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев