АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РП - СЛИВЕН ПРОТЕСТИРА ПАРИЧНАТА ГАРАНЦИЯ ЗА ДОМАШЕН НАСИЛНИК

домашно насилие
06.12.2023 / 15:54

Районна прокуратура-Сливен протестира съдебно определение, с което бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ на мъж, обвинен в причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие. Това съобщиха от прокуратурата.

Както БТА съобщи, на 4 декември съдът освободи с парична гаранция от 1500 лева мъж с инициали Й.С. От полицията съобщиха, че престъплението е осъществено на 1 декември в Сливен. Телесното увреждане е причинено във входа пред жилищната кооперация, където живее пострадалата - бившата съпруга на обвинения.

Във внесения пред Окръжен съд-Сливен протест наблюдаващият прокурор е посочил, че счита определението за неправилно. Според прокурора по време на разследването са събрани доказателства, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление по отношение на пострадалата. Престъпното деяние е извършено пред двете малолетни деца на жената, като прокурорът е споменал това в мотивите си, както и последиците за психичното състояние на пострадалата и прекия умисъл на обвиняемия при извършване на деянието.

Заседанието на Окръжен съд-Сливен е насрочено на 11 декември.

БТА - Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев