АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ПРЕДУПРЕДИ: КОЙТО СЕ Е ЗАХВАНАЛ С "ПИРОГОВ", ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ Е ПАДНАЛО

Бойко Борисов
06.12.2023 / 13:12

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, които са против освобождаването на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, смятат, че той е нарочен и уволнението му е отмъщение.

Бойко Борисов предупреди, че който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало. Той обясни, че в момента има съществуващ документ, по който се назначават представителите на изпълнителната власт, и ГЕРБ действа според него.

"В този въпросен случай, за директора на "Пирогов", пак повтарям всичко - как един съветник, от една друга партия, отиде и се държа непристойно, но изведнъж нарочиха този човек, който аз не познавах и съм се видял веднъж, в следствие което вицепремиерът постави въпроса на премиера, че не е съгласен с тази смяна. Сиреч, тук, към този момент ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент досега", коментира Борисов.

Борисов заяви, че вчера в телефонен разговор финансовият министър Асен Василев е определил освобождаването на директора на "Пирогов" като "пълна глупост" и е заявил, че така не се прави. По думите му, той го е помолил да го изчака до 14:00 часа, защото трябва да бъдат решени важни въпроси за държавата, но в крайна сметка нищо не е последвало.

"Мина 14:00 часа и нищо не се случи, а напротив. Чухме как премиерът Денков ни прати да си гледаме работата", каза Борисов.

Бойко Борисов увери, че ГЕРБ не иска да събори правителството. По думите му, ПП-ДБ сега бързат да бъдат подписан механизъм за вземане на решения, защото предстои ротация на премиера Николай Денков с Мария Габриел:

"Защото поставени в същите условия, които ние, сиреч те да научат, че премиерът Мария Габриел уволнила шефа на "Пирогов", уволнила шефа на еди-какво си, хубаво ли е?", попита той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев