АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНКОВ НА КРЪСТОСАН РАЗПИТ ОТ ДЕПУТАТИТЕ. ИСКАТ МУ ОСТАВКАТА

Денков
01.12.2023 / 10:25

Станислав Балабанов от ИТН попита Денков кога ще си подаде оставката, за да може с него да си тръгне и цялото срамно управление. И понеже не очаквал отговор, попита за лъжата на Асен Василев, че няма да продава държавна земя. Външният ни дълг е нараснал с 20 милиарда за две години, дали преди да поиска оставката на Василев, ще го попитате дали може да му даде разрешение да отговори, каза Балабанов в питането си към Денков.

Няма финансова изгода тези земи да се продават. Скандално в питането е само думата скандал. Тази тема е приключена, каза Денков.

Мислите ли, че е нормално двама ваши министри да си говорят в официална кореспонденция как ще се продава евтино държавна земя. Имаше друг като вас премиер, когото българите изгониха с камъни, каза Балабанов.

Нормално било да има кореспонденция за продажбата на земя, при което единият министър да каже, че това е невъзможно, отговори Денков. Нямало нужда от камъни, във всеки момент в НС можели да поискат и гласуват оставката на Денков, но той, за разлика от много хора в залата, имало къде да отиде.

Хубаво е Сапунът на първия ред да не говори лъжи, а да се информира за бюджета, когато ни говори за него, обърна се пък Тошко Йорданов към Денков.

Бюджетът на Националната здравноосигурителна каса и законопроектът за бюджета на Държавното обществено осигуряване за догодина влизат за първо четене в пленарната зала.

По рано тази седмица Здравната комисия не прие бюджета на Касата, защото депутатите от ГЕРБ и ДПС не го подкрепиха. Премиерът коментира, че играта с парите за здравето е игра със здравето.

Да се твърди, че Бюджетът е особено разточителен, е меко казано несериозно. В момента обсъждате Бюджета и има предложения за увеличаване на разходите в този Бюджет. Така че всичко е във вашите ръце оттук нататък, вземете си решенията в НС и когато сте готови със съответните решения, кажете как трябва да изглежда бюджета. Това заяви премиерът Николай Денков от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на ИТН.

"Няма нужда от камъни, когато решите може да гласувате, и аз ще си тръгна, нямам никакъв проблем. Имам къде да отида за разлика от някои от вас", добави Денков.

По време на парламентарния контрол в НС Цончо Ганев от "Възраждане" разкритикува Денков и посочи, че премиерът продължава със "словоизлиянията си какво и как трябва да се случи, така че "Възраждане" да бъде забранена". Той поиска да получи отговор на въпроса дали днес Денков ще се извини за действията си или ще подаде оставка веднага.

На днешния блицконтрол в Народното събрание участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев