АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИКЛЮЧВА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ

Приключва предизборната кампания
25.10.2024 / 08:38

Официалната предизборна кампания за парламентарните избори в неделя приключва днес.

Утре е Ден за размисъл. Политическата агитация и оповестяването на социологически проучвания за нагласите на избирателите ще бъдат забранени включително до края на гласуването в 20 часа в изборния ден - неделя.

Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева обяви, че инсталирането на софтуера за гласуване приключва и днес се очаква от склада за съхранение да потеглят първите машини - след като Комисията даде разрешение:

"Първите машини, които ще тръгнат наобед, са за най-далечните места в страната. Най-късно ще тръгнат, в събота сутринта, машините за София, които ще бъдат разположени в събота в Секционните избирателни комисии. Не са предвидени резервни машини, тоест, ако машината, определена за конкретна секция, по някаква причина не работи, се преустановява машинното гласуване и се преминава на гласуване с хартиени бюлетини. В изборния ден машини не се заменят".

От министерството на външните работи информират, че също до днес ще пристигнат последните пратки с бюлетини и книжа, които вече пътуват с куриери като дипломатическа поща до по-далечните дестинации с въздушен транспорт - Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Исландия, Норвегия, ОАЕ, Алжир, Грузия, Русия и Китай, както и до някои държави на Балканите, само че с автомобилен транспорт .

719 са секциите в 57 страни, в които сънародниците ни ще могат да упражнят правото си на вот на 27 октомври.

На сайта на министерството е налична карта на избирателните секции извън страната, която дава допълнителна информация .

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев