АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРЪМП ВОДИ С 2% ПРЕД КАМАЛА ХАРИС. ТЯ ГО НАРЕЧЕ "ФАШИСТ" НА ПРЕДИЗБОРНА ПРОЯВА

Тръмп води с 2% пред Камала Харис. Тя го нарече "фашист" на предизборна проява
24.10.2024 / 08:53

Бившият президент и кандидат на Републиканската партия на предстоящите след по-малко от две седмици президентски избори в САЩ Доналд Тръмп води с 47 на 45 процента по решения за гласуване срещу опонентката си от Демократическата партия и настоящ вицепрезидент Камала Харис, предаде Ройтерс, като се позова на публикуваните снощи резултати от социологическо проучване на американския в. "Уолстрийт джърнъл". В рамките на проучването са били анкетирани 1500 регистрирани гласоподаватели, като допустимата грешка е в границите на 2,5 пункта, уточнява Ройтерс.

Междувременно Камала Харис заяви снощи на предизборна проява в предградието на Филаделфия - Астън, щата Пенсилвания, че смята, че Доналд Тръмп „е фашист“, предаде Асошиейтед прес.

Харис използва за повод коментарите на бившия началник на канцеларията на Тръмп - Джон Кели. Пенсионираният генерал от морската пехота заяви в интервю за американския в. "Ню Йорк таймс", че бившият президент на САЩ отговаря на определението за фашист и "предпочита подхода на диктатор към управлението".

На въпрос на водещия от телевизия Си Ен Ен - организатор на проявата, дали вярва, че Тръмп е фашист, Харис отговори два пъти: "Да, вярвам“. По-късно тя самата повдигна въпроса, като каза, че ако бъде избран отново, Тръмп ще бъде „президент, който се възхищава на диктаторите и е фашист“. "Вярвам, че Доналд Тръмп е опасност за благосъстоянието и сигурността на Съединените американски щати“, каза тя.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев