АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАГРАДИХА УЧАСТНИЦИТЕ В ОБЩОГРАДСКИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „АЗ И МОЯТ ГРАД”

Наградите връчи заместник-кметът Пепа Чиликова
22.10.2024 / 15:42

В Сливен се проведе ХХХ юбилейно издание на общоградския ученически конкурс за рисунка „Аз и моят град“, посветен на празника на града – Димитровден. Тази година събитието беше посветено на още една кръгла годишнина – 190 години от възникването на текстилната индустрия. Стотици деца от Сливен, цялата страна и от чужбина се включиха в конкурсната надпревара, а най-добрите бяха отличени днес. Наградите връчи заместник-кметът Пепа Чиликова, която благодари на всички за участието и ги поздрави и от името на кмета Стефан Радев.

„Конкурсът „Аз и моят град“ е едно емблематично събитие, част от програмата на Общината за отбелязване празника на Сливен – Димитровден. Поздравявам ви за участието, за подкрепата на родителите и ръководителите. Пожелавам на всички деца да продължават да се развиват, да рисуват, да надграждат своя талант и умения и винаги да носят в сърцата си любовта към родния град“ каза Чиликова. Тя отбеляза и приноса на сливенската художничка Даниела Ненчева, по чиято идея е създаден конкурсът.

Тази година в „Аз и моят град“ се включиха деца от пет възрастови групи.

Жури в състав Адриан Аврамов, Денислав Миевски и Десислава Димитрова, уредници в художествена галерия „Димитър Добрович”, разгледа и оцени постъпилите рисунки.

При първата група за деца до 7-годишна възраст първо място зае Тихомир Стойчев от ДГ „Детство“, следван от Мадлен Иванова от ДГ „Вержин и Хаик Папазян“ и Тина Симеонова от ДГ „Божур“. Поощрителни награди в тази категория получиха Александър Миланов от ДГ „Синчец“ и Никол Иванова от ДГ „Детство“.

Във втората възрастова група от I-II клас победител стана осемгодишната Дария Пеева от СУ „Константин Константинов“. Второ и трето място заеха Елица Йорданова на осем години от школа по изкуствата „Млади виртуози“-Сливен и третокласникът Исус Димитров от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“-с. Сотиря. Поощрения получиха Димитър Иванов – 2 „Б“ клас в СУ „Константин Константинов“ и Габриела Кавалджиева – 2 „В“ клас от същото училище.

От ІІІ-ІV клас победител е 9-годишният Виктор Чиликов от школа по изкуствата „Млади виртуози“. След него са Мария Илиева – 4 клас в ОУ „Христо Ботев“-с. Самуилово и Димана Симеонова – 3 клас в СУ „Пейо Яворов“. Поощрителни награди взеха също Екатерина Димитрова на десет години от школа по изкуствата „Млади виртуози“ и четвъртокласничката

Йоана Михалева от школа по изобразително изкуство към Център за подкрепа за личностно развитие-Детски комплекс и ОУ „Елисавета Багряна“.

На първо място във възрастовата група V – VⅠ клас се класира Мария Василева на единадесет години от школа по изкуствата „Млади виртуози“. Тя е следвана от Ванеса Динева – 5 клас в ОУ „Елисавета Багряна“ и петокласника Йоан Йорданов от СУ „Константин Константинов“. Поощрения в тази категория получиха Ванеса Димитрова от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“-с. Сотиря и Златка Стефанова от 6 клас в ОУ „Юрий Гагарин“.

При най-големите в групата VІⅠ-VІІⅠ клас първа награда получи седмокласничката Катя Черкезова от ОУ „Юрий Гагарин“. Второ място зае Жасмина Колева – 7 клас в СУ „Пейо Яворов“, а трето – Албена Атанасова – 7 клас в ОУ „Д-р Иван Селимински“. Поощрения взеха Станимир Веселинов – 8 клас в ОУ „Христо Ботев“ и Николета Николова – 7 клас в школа по изобразително изкуство към Център за подкрепа за личностно развитие-Детски комплекс.

Специалната награда на името на Даниела Ненчева отиде при Ана Мария Здравкова на 12 години от ОУ „Христо Ботев“.

Награди отидоха и при Ренета Величкова от арт школа „Чифлигарови“- Шумен, Катарина Примова от Българско училище „Христо Ботев“- Братислава, Божидара Иванчева от Козлодуй и Димитър Чавгов от ДГ №195 „Братя Мормареви“-София.

Конкурсът е част от програмата на Сливен за празника на града и се организира от Общината, в партньорство с художествена галерия „Димитър Добрович“.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев