АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КЛУБЪТ ПО КАРТИНГ В СЛИВЕН С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

Клубът по картинг в Сливен с благодарност към кмета Стефан Радев
21.10.2024 / 16:08

Кметът Стефан Радев присъства на тренировка на клуба по картинг в Сливен по покана на неговите създатели и членове. Те връчиха на кмета благодарствено писмо за съдействието, че с негово разрешение е предоставена част от летището за тренировки на клуба. Теренът е разчертан и обезопасен с предпазни съоръжения, които се премахват при провеждане на събития.

Кметът наблюдава демонстрация на уменията и поздрави създателите и членовете на клуба за усилията, които полагат за развитието на спорта в Сливен. Той увери, че ще продължи да помага на малките състезатели според възможностите, които има Общината.

Клубът “Sliven kart tеam” е регистриран миналата година и вече е един от най-преспективните в страната. Негов председател е Щилиян Тенчев - бивш автомобилен състезател. Членуват над 20 деца от 7 до 16 години, като 7 от тях вече са професионални състезатели. В момента тимът е на трето място в държавното класиране. Самуил Иванов /16 г./ два пъти е републикански шампион на България за 2022 г. и 2023 г. Две деца са на трето място в крайното национално годишно класиране в своите класове. Това са 9-годишният Димитър Станков в Ротакс микромакси и Борислав Манев на11 г. в Ротакс минимакс. Единственото момиче в националния шампионат през 2024 г. за цяла България е Диляна Станкова на 13 г. от сливенския отбор.

Децата показаха на кмета завоюваните купи от целия сезон.

Щилиян Тенчев сподели, че с предоставения терен децата вече могат да тренират почти всеки ден, особено през лятото. “Клубът е отворен за всички. Идеята е да продължаваме напред и да постигаме още много успехи за града си”, каза той.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев