АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АКЦИИ „КУПЕН ВОТ“ НА МЕСТА В СТРАНАТА, ИМА ЗАДЪРЖАНИ

Акции „купен вот“ се провеждат на места в страната. Изършват се засилени проверки
16.10.2024 / 10:00

Акции „купен вот“ се провеждат на места в страната. Изършват се засилени проверки и има арестувани.

Ето в кои области се провеждат операциите:

Област Хасково:

От 7:00 часа започна акция срещу изборната търговия. До този момент има петима задържани. Това съобщи в Любимец директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков

"На частен адрес в Хасково са намерени лични карти със списъци. Открити са дози от различни видове наркотици, голямо количество цигари без бандерол, стоки от защитени търговски марки", посочи Расоков.

"Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове. Всеки сигнал, който се получи, се проверява в детайли и се докладва на прокуратурата", допълни Расоков.

По негови думи до този момент са издадени 21 предупредителни протокола срещу лица, за които съмнения, че се занимават с дейност, нарушаваща политическите права на гражданите.

Акцията ще продължи през целия ден, проверки ще има и до самия ден на вота. Операция срещу купения вот се провежда и във Варна.

Област Варна:

Екипи на МВР влизат на адреси в района на кв. "Младост", като има арестувани.

Област Благоевград:

Акция се провежда и във Благоевградско.

Област Ловеч:

Акцията стартира тази сутрин и е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места, съобщиха от полицията.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен.

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и КЗП. Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, кредитни институции, заложни къщи и други.

Ще се проверява и придобита информация за подготвяни престъпления против политическите права на гражданите. Операцията продължава през целия ден.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев