АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: НЕ СЕ МЕСЯ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ ДЕЛА НА НИТО ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ

Румен Радев
31.07.2024 / 15:12

По повод обвиненията на Пеевски, че заедно с ПП-ДБ организира сваляне на председателя на парламента Рая Назарян, Радев заяви, че не може да коментирам фантазиите на други хора:

"Явно, когато имаш амбиции да управляваш цялата държава, а се вижда, че не можеш да управляваш собствената си партия, е нормално да си изнервен", коментира още Радев. Не мислите ли, че прекалено дълго време медиите ни занимават с личните тревоги и вълнения на въпросния господин, които се опитват да ни се представят като някакъв обществен въпрос. Това не е обществен въпрос, а лична драма, която естествено върви към своята развръзка".

По-рано днес Делян Пеевски заяви, че Румен Радев разцепва ДПС и кадрува в Народното събрание с опит да бъде сменен председателят Рая Назарян.

Радев каза също, че е направил нужното, за да осигури шансовете за съставяне на кабинет, и припомни, че очаква диалогичност от партиите, които ясно и откровено да заявят своите намерения. Президентът предупреди, че "домовата книга" за избор за служебните премиери вече е "по-къса".

Промяната на Конституцията е била злополучна и така се стигнало до "парадоксални резултати", добави държавният глава:

"Излиза, че обикновено Народно събрание не може да пипа правомощията на главния прокурор, но има право съществено да ограничи правомощията на държавния глава. Цялостната оценка за този експеримент с Шестата поправка на Конституцията е, че той не само не успя да постигне заявената цел - съдебна реформа, но и съществено разклати конституционните устои на държавата. Това е катастрофалният резултат от реформаторския напън на "сглобката" да използва и да употреби основния закон като алиби за своето съществуване".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев