АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИТН ПРОДЪЛЖАВАТ СЪС СРЕЩИТЕ ЗА ПОДКРЕПА НА ТРЕТИЯ МАНДАТ

 ИТН продължават със срещите за подкрепа на третия мандат
31.07.2024 / 09:37

ИТН продължават със срещите за подкрепа, които провеждат след като приеха мандат за излъчване на кабинет.

Днес от 15:00 часа е предвиден разговор с депутатите, лоялни на Ахмед Доган, които са извън парламентарната група на ДПС. Тяхната заявка е, че ще се държат отговорно.

След срещите, които проведоха вчера - изводът е, че "Величие" на Николай Марков ще ги подкрепят, а "Величие" на Ивелин Михайлов - няма. Не могат да разчитат и на подкрепа от останалите парламентарни групи, според направените от тях изявления.

Единственият народен представител от разпадналата се група на "Величие" Красимира Катинчарова, която пристигна на разговори с ИТН за третия мандат, заяви, че групата около Ивелин Михайлов няма да даде подкрепа.

Дойде един представител на 6 човека, който нямаше никаква представа какво трябва да се прави в държавата. Може да се направи извод какви хора влизат в българския парламент. Нямаме намерение да разговаряме повече с групичката около Ивелин Михайлов, защото подходът им е неправилен. Няма смисъл човек да търси подкрепа от хора, които не разсъждават практически какво се случва, да не говорим че тя не е наясно как функционира парламентът, заяви Тошко Йорданов след срещата с Красимира Катинчарова.

След срещата на ИТН с останалите депутати близо до Николай Марков стана ясно, че те подкрепят третия мандат и са намерили общи виждания по редица приоритети.

Очаква се от ИТН да обявят кога ще се проведат срещите и с останалите формации. Досега само парламентарната група на ДПС предварително отказа да участва в разговор за съставяне на правителство.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев