АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОШКО ЙОРДАНОВ: НЯМАМЕ ОРГАНИЗАЦИЯ КАК ДА РЕАГИРА ДЪРЖАВАТА ПРИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ

Тошко Йорданов
26.07.2024 / 14:39

От нашите общински съветници там разбрах, че всъщност частни лица са си платили, за да дойдат частни пожарни, водоноски, не е държавата, отбеляза предсеедателят на ПГ на ИТН

Нямаме организация как да реагира държавата при бедствия и аварии, това е истината. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов във връзка с взривовете в складовата база край Елин Пелин, съобщи БНТ.

"Трябва да видим първо каква е причината за взрива, проблемът е, че трябва да има държавни органи, които да реагират в такива случаи", поясни той и добави, че нямаме „Гражданска защита“, няма нито едно звено, което да може да реагира веднага.

"Вчера беше „весел хаос“ там, бронирани коли дойдоха след не знам колко време. От нашите общински съветници там разбрах, че всъщност частни лица са си платили, за да дойдат частни пожарни, водоноски, не е държавата", отбеляза Йорданов.

По думите му собственикът на магазина си е докарал сам пожарната, за да му гасят обекта, така са постъпили и други хора.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев