АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИТАЙ ОБЯВИ НАТО ЗА "МАШИНА, КОЯТО СЕЕ ХАОСА НА ВОЙНАТА"

Говорителят на китайското министерство на отбраната Джан Сяоган Снимка: Радио Китай
25.07.2024 / 14:39

Пактът "протяга мръсните си ръце" в Азиатско-тихоокеанския регион. Заключителното комюнике от срещата на върха във Вашингтон е "пълно с лъжи и клевети," заяви говорителят на китайското министерство на отбраната Джан Сяоган

Северноатлантическият алианс, като източник на раздор, запали войни в Афганистан, Ирак, Либия и Украйна. Това заяви на брифинг официалният представител на китайското министерство на отбраната Джан Сяоган, в коментар на комюникето от срещата на върха на НАТО във Вашингтон, предава ТАСС.

"НАТО е машина, която сее хаоса на войната, тя донесе огъня на войната и бедствието в регионите и жителите на Украйна и Афганистан, Ирак и Либия", каза говорителят на военното ведомство.

Според него през последните години НАТО продължава да "протяга мръсните си ръце" в Азиатско-тихоокеанския регион. Алиансът отправя нападки срещу Китай и насърчава някои страни в региона да последват примера му, каза представителят на китайското министерство на отбраната.

Джан Сяоганг посочи, че заключителното комюнике от срещата на върха на НАТО във Вашингтон е "пълно с лъжи, предразсъдъци, подстрекателства и клевети."

"Изразяваме крайно недоволство и остър протест във връзка с това", каза той.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев