АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АРЕСТОВИЧ: НА РЕЖИМА НА ЗЕЛЕНСКИ МУ ОСТАВА НАЙ-МНОГО ПОЛОВИН ГОДИНА

Алексий Арестович
25.07.2024 / 12:53

На сегашната власт в Украйна ѝ остават само шест месеца съществуване – до края на президентските избори в САЩ. Това заяви бившият съветник в канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович в YouTube канала "Алфа медия".

"Украинската власт има още шест месеца. Сега те трябва да мислят не за изграждането на отношения [с други страни], а за това какво ще се случи, когато загубят същата тази власт. Това е основната им задача. И съдейки по някои техни действия, всичко това е вярно. Те вече не се интересуват от изграждането на отношения; те вече трябва да приготвят пари за скромен венец. За края на политическата им дейност, имам предвид", обясни Арестович.

Той съжали, че украинските политици никога не са мислили с няколко хода напред и са се скарали с Доналд Тръмп след поражението му на изборите през 2021 г.

"Никой там няма мозък. Нито властта, нито опозицията. Мислите им са къси, като на Пинокио, не смятат напред и не изучават истинската история на САЩ и двупартийните системи като цяло. Това е нивото на политика, съответстващо на 2-3 група в детската градина, от 4 до 6 години: обединяваме се и ставаме приятели срещу някого, а след това, когато двойката се разпадне, отново трябва да бъдем приятели с този човек, но не се получава точно така, защото хората помнят дълго", отбеляза бившият съветник, който избяга от Украйна след свалянето на главнокомандващия ВСУ ген. Валерий Залужни.

"Тръмп ще говори с украинските политици по-скоро на езика на ултиматумите. Защото те (американците) знаят всички истински тънкости и не си правят илюзии за украинските политици. Ако Тръмп възнамерява да изхвърли 25 хиляди чиноници от най-високите ешелони на ръководството на САЩ, значи иска да устрои революция. Ако се отнася така с американците, представете си какво ще направи с украинците...", обяснява Олексий Арестович.

Епицентър.БГ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев