АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ: НЯМА ШАНС ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ТРЕТИЯ МАНДАТ

Проф. Александър Маринов
24.07.2024 / 12:45

Шанс за реализиране на третия мандат и съставяне на правителство няма - няма както аритметически, така и политически възможности за това. Има шанс при определени обстоятелства с този мандат да бъде поставена основа, предварително начало на нов тип разговори и комуникация, които да дадат плодове в следващия парламент.

Такъв прочит на политическата ситуация у нас направи политологът проф. Александър Маринов в предаването "Денят започва" по БНТ.

По думите му е възможно да има и промяна в следващия състав на Народното събрание. "Страната се намира в пояс на неочакваните и непредвидимите неща, като всичко е възможно да се случи в 51 Народно събрание", каза той.

"Има два въпроса - процедурата за третия мандат, за да може изборите да са в началото на октомври месец, но отделен е въпросът каква ще бъде поредната предизборна кампания. Вторият по-важен въпрос е този, който ще получи мандата е да не го използва с цел протакане, а да покаже, че на България е нужно не какво да е правителство, а редовно правителство", каза още Александър Маринов.

https://epicenter.bg/

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев