АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: ИЛИ ПП-ДБ ПРИЕМАТ ТОВА, КОЕТО ПРЕДЛАГАМЕ, ИЛИ ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ

Костадин Костадинов
17.07.2024 / 13:03

Или „Продължаваме Промяната-Демократична България” приемат това, което „Възраждане” предлага, или отиваме на нови избори. Това е решението, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в предаването"Здравей, България" на Нова телевизия.

Според него ПП-ДБ имат един депутат повече от партията му в 50-ото Народно събрание. „На базата на каква точно причина трябва да поставят условия на другите? От наша страна ние не поставяме условия, ние казваме, че ще подкрепим техните предложения – за които и ние говорим от години. Предлагаме референдуми, а не те да се обявят против еврото и лева”, посочи Костадинов.

„Най-важното нещо е, че няма как да има борба с корупцията, ако няма върховенство на закона. А то, заедно с демократичното право на избор на всеки един от българските граждани, са погазвани системно последните 35 години”, поясни той.

По думите на Костадинов коалицията има доста двойствено отношение. „Казват, че се борят с корупцията, а същевременно погазват демокрацията – с потъпкването на референдумите”, твърди лидерът на „Възраждане”.

“Има такъв народ” подкрепиха нашето предложение за внасяне за искане за свикване на референдум за запазването на български лев, което е внесено в деловодството на Народното събрание. Те ясно заявиха, че на референдума ще гласуват “за” приемане на еврото. Това е върховенството на българските граждани, обясни лидерът на "Възраждане".

За ситуацията в ДПС Костадинов каза: “Тежката сянка на Пеевски постепенно отива в историята. Това е единственото, което ще промени вътрешния климат в “Движението за права и свободи” и взаимоотношенията вътре между политическите партии. ДПС е собственост на Доган и Доган сега си връща собствеността”, обясни лидерът на "Възраждане".

Източник: Нова телевизия

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев